torsdag 27 augusti 2009

Babysim

Skrev ju för ett tag sedan att det kanske inte skulle bli något babysim för Ella, men efter mycket strul och planerande löste det sig till det bättre. Först fick vi plats i Olofström och skulle få lösa färdproblemet genom att ta buss dit ifrån Bromölla. Men instruktören där tyckte att vi skulle höra med babysimmet i Bromölla först – som inte finns omnämnt någonstans på verken Bromölla kommuns egen hemsida eller på babysims. Nu visade det sig att babysimmet i Bromölla var privat och hålls i lokaler som är speciellt avsedda för baby-/barnsim. Lokalen är lagom stor och har en bassäng som är 4 x 7 meter och som har höj/sänkbar botten (15-140 cm) samt 34 grader i vattnet och hälften så mycket klor som i andra bassänger genom att UV-ljus renar vattnet.
Ella kommer bada torsdagar kl 14.30, med start från och med idag.
Första badningen, som var idag, hade blandat resultat. Vi hade många faktorer emot oss, men förhoppningsvis går det bättre nästa vecka. Förutom att mamma var nervös som ett dallrigt asplöv så blev vi på tok för tidiga och fick vänta på vår tur i en timme. Under den tiden hann Ella somna och när det var dags att förberedda henne visade hon på sitt värsta ”morgonhumör” (pappas) och det blev inte bättre när hon lades på det blöta ”badbordet” för att duschas av innan själva badet. Hon skrek hysteriskt och fick mamma att känna sig enormt uttittad. När hon väl kom i vattnet hade hon iaf lugnat sig och verkade trivas bra. Den första kvarten gick bra, kanske för att hon aldrig badar längre än så hemma, men sen vände det och hon blev återigen fly förbannad. Inte blev det bättre av att hon fick en ordentlig kallsup – mitt fel.
När hon väl lugnat sig och började tycka om vattnet igen tyckte vi det var lika bra att avsluta på topp.






3 kommentarer:

Amanda och Oscar sa...

Ja bättre lycka nästa gång! Men nu kommer det ju bara att bli roligare. Första gången brukar de inte klara hela tiden ut. Vi ska börja på onsdag igen efter sommaruppehållet!

Unknown sa...

linnea var inte heller så stormförtjust första 2 gångerna och nu skriker hon typ för att vi tar uppe henne..plaskar och ha sig som bara den=) så det vänder nog ska du se..

Amanda och Oscar sa...

Tack, tack hälsar Oscar!