söndag 25 januari 2009

Vagnsval

Vad ska man satsa på? Vi är nu i valet och kvalet mellan två vagnar, båda från Emmaljunga och i slutändan i samma prisklass. Den första, City Cross, får man köpa till en liggkorg för att kunna ha den från 0-3 år. Den är lite lättare och smidigare men även mindre rymlig. Den andra, Edge Duo Combi, är komplett med utbytbara sitt och liggdelar, är rejälare och rymligare men tar mer plats och är tyngre. Den har i sin tur tre olika chassin att välja mellan. Två som är lika med ställbart tipphandtag och den tredje med ställbart teleskophandtag och lite rejälare hjul.
Jag har läst att konsumentverket har fått in många anmälningar på vagnar med teleskophandtag där handtaget har lossnat och resulterat i att vagnen har vält. Ingen rolig tanke!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har Edge Duo Combi vagnen och det är en bra vagn fast mycket klumpig. Därför köpte vi scootern som sittvagn, vilket såklart resulterar i att vi inte använder den andra. Edge är stor och rymlig men tar för stor plats och är tung! Så jag rekommenderar den andra som verkar påminna om scootern och det är en superbra vagn. Det ställbara handtaget är dessutom mycket bättre på den. Kram från storasyster

Allt om R! sa...

Vi har precis bokat en City Cross med tillhörande hårdlift (vi bor en trappa upp så då slipper vi släpa på hela vagnen... ) och vi känner oss mycket nöjda! Vi behöver mest vagnen till att tåla hundpromenader och kanske inte så mycket till att "fingå" på stan. Dessutom gillar jag att vi får in både vagnen och hundburen i bilen :)